• De korfballers van Zwaluwen kregen in eigen huis  een zware kluif aan het Hardenbergse Juventa, dat nog volop kansen heeft om aanspraak te maken op het kampioenschap. In Hardenberg was het krachtsverschil minimaal en werd met 20-18 verloren en ook nu was er van krachtsverschil nauwelijks sprake. Na de puntendeling tegen KVZ hoopten de volgelingen van coach Michel Ligt voor eigen publiek te revancheren voor de nederlaag in Hardenberg en  twee punten te kunnen toevoegen aan het totaal. Kansen daartoe kregen de Zevenaarders volop, maar in tegenstelling tot de voorgaande duels, stond het vizier niet scherp afgesteld en kon Juventa in de slotfase het duel naar zich toe trekken. Tot de rust werd het een gelijkwaardig duel, maar daarna werd Juventa scherper en nam een 11-15 voorsprong. Zwaluwen kwam echter sterk terug tot 14-15 maar slaagde er niet in haar opmars verder af te ronden. Juventa benutte in de slotfase de kansen beter en kon met een 16-21 zege huiswaarts keren.

    “We hebben zeker kansen gehad op de volle winst, maar het beter benutten van de kansen en vooral de vrije ballen heeft Juventa de winst opgeleverd. Een verdiende overwinning van een ploeg die beter was in de afronding van de kansen,” aldus coach Michel Ligt.
    Door de nederlaag zakt de ploeg een plekje op de ranglijst, maar kan in het vervolg van de competitie nog steeds een belangrijke invloed uitoefenen.

    Bron: De Gelderlander, www.degelderlander.nl