• Scheidsrechters

  Zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd. Wij proberen er dan ook voor te zorgen om elke wedstrijd bemand te krijgen. Iedereen kan fluiten, alleen de drempel om te willen fluiten is soms een beetje hoog. Daarom zorgen wij ook voor begeleiding bij de beginnende scheidsrechters.

  Als scheidsrechter begin je bij de E en F teams. Dit betekend niet dat dit de makkelijkste teams zijn maar hier worden minder spelregels toegepast in het spel en weten de spelers de regels nog niet. Langzamerhand volg je zo de weg via de aspiranten en de junioren naar de senioren.

 • Opleidingen

  De KNKV biedt een opleidingstraject aan die van elke speler een gediplomeerd scheidsrechter kan maken.

  Het opleidingstraject begint met de spelregelcursus. Deze kan je online en in je eigen tijd doen. Met deze cursus kan je al vanaf je veertiende beginnen en hier zitten verder geen verplichtingen aan. Voor meer informatie kan je naar KorfbalMasterz.nl gaan.

  Na deze theoriecursus kan je een praktijkcursus doen. De volgende drie cursussen kan je volgen:

  Deze cursussen zorgen ervoor dat je meer kennis en ervaring krijgt in het begeleiden van een wedstrijd.

 • Bondsscheidsrechters

  Naast de verenigingsscheidsrechters zijn er ook wekelijks bondsscheidsrechters voor ons op pad. Vincent Janssen en John Puhl fluiten voor onze vereniging op vrijwillige basis buiten de deur waarvoor wij ze enorm dankbaar zijn.

 • Scheidsrechtersshirts

  Om commentaar vanuit het veld en vanaf de zijlaan te verminderen hebben we sinds kort shirtjes voor de beginnende scheidsrechters. Op deze sportshirts staat de tekst “Scheidsrechter in opleiding”.

  Naast deze t-shirts hebben de scheidsrechters die geregeld voor de vereniging fluiten een t-shirt gekregen. Hiervoor kan je contact opnemen met het kledingsfonds.

  Voor vragen over arbitrage kan je contact opnemen met de Technische Commissie