Zwaluwen 1 tikt homerun van super Zwaluwen Sunday binnen.

Zondag 1 oktober, werd de derby tussen Zwaluwen 1 – Duko 1 gespeeld op sportpark Hengelder. Nadat er eerst genoten werd van de overwinning van het 2de, 3de en het 4de was het 1ste aan de beurt. Het eerste had niet alleen de zware taak om de Duivenaren te verslaan maar ook om de laatste twee punten op het veld te houden en de super Zwaluwen Sunday binnen te tikken.

De wedstrijd begon niet goed voor de uitploeg. Naar maar liefst een minuut had een van de heren al zijn vinger uit de kom staan. Dit bracht veel onrust en was geen lekker begin van de ontmoeting.

Nadat de wedstrijd weer een beetje opgang kwam werd eraan bijde kanten gescoord, maar Duko nam elke keer het voortouw. De stand liep op tot 5-7 waarna de Zwaluwen zich herpakte met vier doelpunten. Met twee schoten van het aanvalsduo Bram en Lasse, een stipje ingelegd door kees en een schot van Alineke gingen we de rust in met een stand van 9-7

De tweede helft begon weer minder. Duko kwam terug op 9-9 en de Zwaluwen kon het gaatje moeilijk vinden. Gelukkig hadden we nog genoeg energie over om door te pakken. Dit lieten Linda en Kees wel weer even zien. Kees nam een schot en Linda nam een doorloopbal terwijl niemand aan het op letten was. De stand was weer twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg.

Om de score uit te bouwen heb je dan als coach maar een mogelijkheid en dat is je topfitte bank te raadplegen. Daniëlle werd gauw in een shirtje gehesen en het veld op gestuurd. Dit was een ijzersterke keuze want onze Dannii had maar een balcontact nodig om een mooi shot erin te poffen. Hierna werd er weer om de beurt gescoord alleen dit keer met Zwaluwen aan het voortouw. Ook Ruud kon met zijn halve enkel nog wel drie minuten opbrengen. Dus Ruud trok ook een shirtje aan en kwam erin. Vier doelkansen later had hij ook zijn doelpunt erin liggen en moest er weer van vak en functie gewisseld worden. Ruud had niet veel zin in verdedigen, want in de verdediging kan je niet scoren en ging er weer gauw uit. In de laatste minuten werd er nog wat doelpuntjes ingeprikt door beide partijen en sloot Danielle met een schot percentage van 50 procent de wedstrijd met een mooie afstandschot. Het bleef nog lang onrustig op het sportveld. De muziek ging aan en er werden verschillende nummers gedraaid door de fanclub van John West.

Volgende week spelen we op zaterdag tegen de nummer 8 (Rheko uit Reden). We hopen dan weer te kunnen winnen en onze scoringspercentage te verbeteren. Want als je er 17 van de 130 scoort heb je nog wat te oefenen.

Met vriendelijke en sportieve groet,
Het Vlaggenschip van de Zwaluwen.