• Voor de korfballers van Zwaluwen uit Zevenaar kon het afgelopen zaterdag in en tegen Apeldoorn een historische dag worden. De ploeg van coach Michel Ligt kon na een zege op Apeldoorn niet alleen het kampioenschap van de eerste klas behalen, maar ook promoveren naar de landelijke Overgangsklasse. Het zou een unieke prestatie zijn in de geschiedenis van de Zevenaarse club, die in september haar 68e verjaardag viert.

    Vooraf was de Zevenaarse ploeg zich er terdege van bewust dat het een moeilijke klus zou gaan worden. In Zevenaar had Zwaluwen al de kracht van de tegenstander ondervonden en was de ploeg met de 7-6 zege dik tevreden.

    In Apeldoorn kwam Zwaluwen uitstekend uit de startblokken, zette de thuisploeg met goed en doordacht spel stevig onder druk en leidde bij de rust comfortabel met 7-11 en leek de weg naar succes open. Het pakte echter na de korfwisseling anders uit. Zwaluwen wist de vele kansen niet meer te benutten terwijl Apeldoorn schotvaardiger werd en langzaam maar zeker dichterbij kwam. Bij 13-13 zagen de vele meegereisde supporters de bui al hangen. Apeldoorn sloeg in de slotfase genadeloos toe. En via 15-13 werd het uiteindelijk een 18-14 Apeldoornse zege.

    Na afloop was de teleurstelling groot bij de ploeg en de meegereisde aanhang. Coach Michel Ligt was desondanks niet teleurgesteld in zijn ploeg. “We hebben een unieke prestatie geleverd, goede en aansprekende wedstrijden gespeeld en een prima indruk gemaakt. Natuurlijk had ik ook graag willen promoveren, maar gezien de kwaliteiten en talenten in de ploeg, komt onze tijd nog wel. Jammer voor nu, maar wat in het vat zit verzuurt niet.”

    Bron: De Gelderlander, www.degelderlander.nl