Zwaluwen 2 – Vitesse 2

Op 23 september stond Zwaluwen 2 – Vitesse 2 op het programma. Wij kenden deze tegenstander nog niet dus het was belangrijk om van onze eigen kracht uit te gaan.

De wedstrijd begon met Kim, Lonneke, Daan H. en Sjoerd in de aanval en Ditte, Roos, Twan en Daan E. in de verdediging.  We begonnen fel  aan de wedstrijd en kwamen al gauw op een voorsprong. Door een aantal mooie doelpunten, waaronder een schot van Ditte en een omdraaibal van Kim, werd het gat met de tegenstander steeds groter.  Maar naarmate de eerste helft vorderde, zakte wij in: het spel werd slordiger en statisch. Het lukte het vak van Kim nu nog maar moeilijk om tot scoren te komen. Lonneke maakte nog een aantal acties maar wist tot 3 keer toe een doorloopbal te missen. Bij rust stond het 6-5.

John drukte ons tijdens de rust op het hart dat deze wedstrijd echt gewonnen kon en moest worden. Hij bracht dan ook twee wissels in om het spel weer te laten draaien: Jorre en Eddy kwamen erin voor Sjoerd en Daan H.

Na de rust trotseerden wij opnieuw de stromende regen. Onder andere door de vele onderscheppingen van Ditte en  een doorloopbal van Jorre, konden wij steeds verder uitlopen. Iedereen bleef ervoor knokken en uiteindelijk beloonden wij onszelf met een overwinning van 13-8! De eerste punten van het veldseizoen.

Wij bedanken het publiek die ondanks het slechte weer de wedstrijd hebben gekeken.

Volgende week spelen wij op zaterdag om 15:00 tegen SDO 2.