DKB 1 – Zwaluwen 1

Vorige week hebben we een mooie pot kunnen neerzetten tegen SDO (V) (die tweede staat op de ranglijst), wat eindigde in een gelijke stand. Hier is helaas geen verslag van gemaakt maar jullie moeten ons geloven, er had voor ons meer ingezeten….desondanks waren wij tevreden over het resultaat en blij met 1 punt.

Ons vlaggenschip proefde door de goede wedstrijd tegen SDO (V) dat er ook zeker wat te halen viel in het altijd ‘’kei gezellige’’ Brabant. Op de heenweg hadden we bijna een paar dure onderdelen van een of andere Mercedes verloren. Gelukkig was een pitstop op de vluchtstrook voldoende om alles weer onder controle te hebben en konden wij onze reis vervolgen. Eenmaal aangekomen in het zonnige Best, was ons derde team al best wel aan het schitteren op het dampende en warme veld. Helaas konden die niet de punten mee naar Zevenaar nemen. Hierdoor was er bij ons nog meer motivatie om op deze heerlijke dag de punten wel te pakken.

In het begin van de wedstrijd ging de stand gelijk op. Er werden veel doelpunten gemaakt in de eerste paar minuten, waarbij vooral veel afstandsschoten erin vlogen. Na een mooie doorloopbal die Egbert met 1 hand afrondde (jaaaa die oude die kan het nog!!!), gingen we de rust in met 11-14 in ons voordeel.

In de rust werd benadrukt dat we een goede pot aan het spelen waren. Doel voor de tweede helft: verdedigend vol blijven houden, lekker mee scoren en vooral de uitbreiding naar vier doelpunten voor gaan maken.

Dit pakte we gelijk op in de tweede helft. Helaas gaf DKB niet zomaar op en bleven zij vechten om de achterstand in te halen. Gelukkig hadden wij meerdere antwoorden hiervoor klaar en werd er op verschillende schijven binnen het team gescoord. In de laatste paar minuten mocht Eveline nog even shinen en haar verdedigende kwaliteiten laten zien, thanks eef!! Uitkomst van deze warme wedstrijd: 20-23 winst! Hoppaaa! Puntjes mee naar Zevenaar!

Door deze overwinning mogen we met trots zeggen dat we een derde plek hebben veroverd. Dit heerlijke gevoel hebben we met een paar gezellige gasten en mini-gasten natuurlijk gevierd bij de Mac. Hierna hebben we nog in Zevenaar geproost (met een paar andere gezellige gasten) op het terras, waar natuurlijk onze trouwe selectie mensen uit het tweede ook bij wilde zijn.

Aankomende week spelen wij op zaterdag 14 april in Heelsum. Helaas weer uit…. Hier baalt ons vlaggenschip ook van omdat we graag de lekkere flow waar we ons nu in bevinden willen delen met onze supporters! Mochten jullie nou denken: ‘’Maar wij kunnen en willen natuurlijk mee gaan met jullie in deze flow’’ Kom gerust naar Heelsum!! 😉 Als dit niet het geval is (wat wij ons bijna niet kunnen voorstellen), gaan wij ervoor zorgen dat de flow er lekker in blijft zitten en nemen wij deze mee naar de thuiswedstrijd op 22 april tegen de koploper. Dan hebben we jullie steun hard nodig!!!! Graag tot dan!!

Lieve, warme, sportieve en fanatieke groetjes van het eerste!