Verslag selectieclinic voor de jeugd

Op zaterdag 4 november gaf onze selectie een clinic voor alle jeugd. Harald had zich goed voorbereid en een mooi opzetje gemaakt voor de selectiespelers, die verdeeld waren over de verschillende teams.

We trapten af om 13.00 uur met de E en D. Ditte en onze nieuwe aanwinst Daan Elfring hebben de leiding hierin genomen wat super goed ging! In het begin konden sommige selectiespelers het kind ook weer in zichzelf naar boven laten komen door mee te doen met allerlei tikspellen om heerlijk warm te worden. Nadat we warm waren getikt, was het tijd om met de bal aan de slag te gaan. We hebben geoefend met de balvaardigheid en mochten voor deze ene keer met de bal lopen, wat in de wedstrijden natuurlijk niet te bedoeling is! Daarna zijn we naar de palen gegaan, waar we onze techniek gingen verbeteren zodat we nog meer raak konden gaan schieten.

Aan het einde heeft de selectie tegen de kinderen een partijtje gedaan waarbij zelfs onze jongste speelster Sophie (die eigenlijk nog in de F hoort) heeft gescoord! De winnaar van het partijtje…je raadt het natuurlijk al….waren de kids! De selectie vond dit niet helemaal eerlijk want de kinderen waren in de meerderheid, oftewel: die zoeken een excuus om met hun verlies te dealen. ;)

Om 14.00 uur was het de beurt aan onze C-spelers. Jorre heeft met zijn baard ook weer bewezen dat hij leiding kan geven en pakte dit uiteraard uitstekend op samen met Bram, die de laatste 20 minuten pas van z’n luie zitgestel afkwam. De C begon met een warming-up van onze verzorger Malou. Hierin werd ook een kort stukje balvaardigheid. Na de warming-up gingen we verder met de balvaardigheid, de nadruk werd gelegd op het gooien en vangen. Ook in de lucht vangen en gelijk teruggooien kwam aan bod. Dit was nog best lastig, gelukkig hebben we dit in de wedstrijd niet vaak nodig. Hierna was het tijd om ons te richten op schieten waarbij we ons hebben gericht op de basistechniek, dit hadden de kinderen al goed onder de knie! Na wat strafworpen en een potje 1 tegen 1 was het natuurlijk tijd voor partijtje, dit is immers het leukste van de training! De C speelde tegen 4 selectiespelers, dit viertal kon zich niet opboksen tegen de spelers uit de C en werden van het veld geblazen. Een aantal selectiespelers zagen al dat hun plekje over 10 jaar niet meer gegarandeerd is.

Hierna was de B aan de beurt. Zij begonnen met een pittige warming-up van Malou met als einde op de dikke mat (zie filmpje/foto’s op onze Facebook). Maarten wist niet wat die meemaakte toen hij weer op de grond stond! Vervolgens hebben we de puntjes op de i gezet met betrekking tot de techniek. Hierbij kwam ook het open en gesloten verdedigen even aanbod. Natuurlijk hebben we het 1 tegen 1 verdedigen en aanvallen niet overgeslagen. Willem had hierbij ontzettend veel mazzel want die stond bij de dames, alhoewel die dames hem natuurlijk aardig goed te pakken hadden! Mariëlle had het allemaal wel heel erg zwaar ermee en was blij toen het partijtje voorbij was. ;) De B heeft het partijtje met 1 doelpunt verschil gewonnen. De reactie van de selectie hierop: ‘’Wij vonden hierbij de scheids on-tie-ge-lijk partijdig en vonden dit verlies (natuurlijk) weer heel erg onterecht.’’ ;)

De training voor de, sinds dit zaalseizoen samengevoegde, junioren werd opgepakt door de Kim en Ruben. Ook zij werden blootgesteld aan de warming-up van Malou, die tevens hun eigen coach is. De loopladdertjes waren dan ook geen onbekende objecten voor deze sterspelers, hoewel opdrukken door de loopladders wel iets nieuws was. Zelfs voor de selectiespelers. Hierna werden doorloopbaloefeningen en schotoefeningen gedaan, iets wat ze na jaren korfballen al goed kunnen. Vervolgens werd de focus gelegd op het korfbalspel. De junioren zijn het voorportaal van de senioren en daarom is het belangrijk dat ze weten hoe ze een aanval op moeten zetten. In beide vakken deed een selectiespeler mee om ze de juiste kant op te sturen. We kaatsten, zetten een rebound neer, dan staan we in een 3-1 situatie. Eh neeee, niet voor de aangeef, het schot staat centraal in een aanval. Na het schot voor de tweede kans gaan en daarna weer opnieuw opzetten. Ook werd rondspelen in de U-vorm geïntroduceerd. De bal mag niet achter de korf komen bij het ronddraaien waardoor het spel naar de voorkant gedwongen wordt. De training werd afgesloten met een partijtje dat werd gewonnen door de toekomst van de Zwaluwen.

Alle kids heel erg bedankt voor jullie inzet!! Wij vonden het als selectie superleuk om te doen en willen het graag nog een keer herhalen! We hebben samen heel veel lol kunnen maken en waren blij dat er zoveel kinderen op af zijn gekomen. Daarnaast vonden we het als selectie zijnde heel erg tof dat veel jeugd bleef hangen om naar de oefenwedstrijden te kijken!