Oefenwedstrijd Zwaluwen 1 – KVZ 1

Na een week rust en een eerste week trainen in de zaal stond afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd op het programma. In Herwen aantreden tegen KVZ 1 die eerste klas spelen in de zaal. Deze wedstrijd werd ook gespeeld met een schotklok.

Voor ons speelde het tweede die helaas de oefenwedstrijd verloor tegen KVZ 2.

Na de bespreking, warmlopen en inschieten begon de wedstrijd iets voor 16.45.

In de aanval stonden Bram, Lasse, Ilse en Daniëlle. En in de verdediging Coen, Kees, Alineke en Linda. Ruben was er helaas niet bij i.v.m zijn werk.

Het tempo lag meteen hoog, er werden mooie kansen gespeeld en wij zaten al gelijk goed in de wedstrijd. Na een paar minuten spelen stonden wij met 3-1 voor. Ondanks het goede verdedigen van ons wist KVZ gelijk te komen tot 3-3. Steeds wisten wij voor te komen, maar niet het gat te vergroten. Na kwartier gespeeld te hebben wisten wij weer op voorsprong te komen namelijk 7-5, maar met 2 afstandsschoten wist KVZ tot 7-7 te komen. En zo ging het tot rust door. 10-10 was dan ook de ruststand.

In de rust werd besproken hoe tevreden wij allemaal  waren met ons spel en de felheid die wij hadden. Wij moesten deze lijn in de tweede helft doorzetten. Paar puntjes op de i werden nog even besproken en zo hup weer knallen in de tweede helft.

De tweede helft werd met zuivere speeltijd gespeeld. De heren achter het scorebord vonden dat wel leuk en beide ploegen vonden dat ook prima.

KVZ kwam goed uit de rust en scoorde gelijk met een afstandsschot. Gelukkig antwoordde wij daar gelijk op, ook met een schot. Gedurende de eerste 6 minuten van de tweede helft ging het weer om en om met scoren. Bij de stand van 13-13 wisten wij een gat van 3 doelpunten te maken. Dat was mooi, maar doordat bij ons de bal er even niet in wilde gaan kwam KVZ snel weer langszij, 16-17. Het was wel spannend, hoe zou het gaan aflopen?!

Die achterstand lieten wij niet op ons zitten en kwamen tot 17-17. KVZ dacht er anders over en maakte de 17-18. Dat was de stand met nog ongeveer 6 minuten te spelen. En dan kan er nog  veel gebeuren en dat viel goed naar onze kant. Met een korte kans en 2 schoten stonden wij weer voor en dat wilden wij nu ook wel graag houden. En ja dat gebeurde ook. KVZ wist nog maar 1 keer te scoren en wij 3 keer. Dat maakte de eindstand 23-19.

Een mooie overwinning  tegen een ervaren ploeg. Het  was een leuke, mooie en energiek volle wedstrijd. Dat nemen wij mee naar de volgende wedstrijden.

Wij willen Kees, Ruud bedanken voor het meespelen en het tweede voor wissel zijn en natuurlijk de supporters bedanken voor het kijken/aanmoedigen en hopelijk zien wij jullie volgende week zaterdag 4 november weer in Herwen.

Dan eerst in de middag geeft de selectie een clinic voor de jeugd en speelt daarna oefenwedstrijden tegen Keizer Karel. Tijden staan op de site.