Zwaluwen 1 – Duko 1

Zwaluwen wint de streekderby van de koploper

Zondag 14 mei was het voor de Zwaluwen niet alleen Moederdag, maar ook de dag om de streekderby te spelen tegen Duko. Onze (gras)veldschoenen werden weer zonder geklaag ingeruild voor de kunstgrasschoenen.

Nadat de aanvoerders de gebruikelijke handjes hadden geschud en de scheids had ingefloten, ging het de eerste paar minuten gelijk op. Beide teams scoorde niet veel wat resulteerde in een stand van 3-3. Na de langzame start kwam Duko steeds meer in ‘’the flow’’ en kwamen zij met een score van 3-7 voor. Gelukkig verloren wij niet de moed tegen de koploper en kwamen we terug naar 8-9. 5 minuten voor tijd scoorde we nog tweemaal waardoor wij met een voorsprong van 10-9 de rust in gingen. Doordat we onze veerkracht weer konden laten zien, gingen we een stuk lekkerder de rust in. Het is altijd prettig om zo het einde van de eerste helft af te kunnen sluiten.
In de rust wisten we dat als we wilden winnen, we nog meer moesten geven als daarvoor. We kregen dan ook een goede peptalk van Adrie en gingen met nog meer moed de tweede helft in.
De tweede helft startte met een doelpunt voor ons. Hierna ging het gelijk op en zorgden beide teams ervoor dat het spannend bleef. Duko kwam in de slotfase drie keer terug op een punt maar gelukkig bleven wij de baas en scoorden wij wel elke keer de twee doelpuntenverschil. Uiteindelijk wonnen we de streekderby met 18-16!

Publiek erg bedankt voor de komst bij de wedstijd. Het is mooi om voor zoveel mensen te mogen spelen en zien jullie dan volgende week ook heel graag weer!!! Volgende week spelen we tegen de nummer 3 van de ranglijst: Steeds Hooger. We hopen weer zo’n mooi resultaat neer te kunnen zetten met het team.

Sportieve groeten,
Het strijdlustige eerste van De Zwaluwen